Principalii susținători erau intelectuali, revoluționari și politicieni atât din aripa dreaptă, cât și din stânga. [16] Câteva exemple sunt diplomatul și politicianul român Dimitrie Brătianu, avocatul și politicianul român Aurel Popovici[17] și scriitorul bulgar Liuben Karavelov. [18] Ei se gândeau la o federație, o confederație, o uniune monarhică federală sau o republică federală. Uniunea personală era o altă opțiune, deoarece aceasta era o perioadă în care monarhiile erau numeroase. [19] Bulgarii și românii erau deja familiarizați cu conceptul de unire națională.
[33] Bibescu avea și unii adversari, precum ziarul Marița și diverși politicieni bulgari. Unul dintre ei era Petko Karavelov(d), care spunea că „prințul Bibescu nu este un prinț bulgar” și că „nu ar fi nici pe de parte demn să fie nici măcar grăjdar-șef al viitorului principe bulgar”. Până la urmă, nici Carol I și nici Bibescu, [33] ale căror nominalizări au întâmpinat opoziție într-un fel sau altul, [32] nu au fost luați în discuție de adunarea pentru alegerea la tronul bulgar, [33] care a optat pentru un principe german, Alexandru de Battenberg.
Ziarul și-a propus ca obiectiv apărarea drepturilor românilor și bulgarilor împotriva Imperiului Otoman și a patriarhului ecumenic al Constantinopolului. [17] Nu este clar care erau planurile exacte ale lui Rakovski, dar istoricii spun că el ar fi susținut un model de „dualism bulgaro-vlah” pentru unificarea bulgarilor și românilor. [7] Dualismul se referă la o unire reală între două state, cel mai cunoscut exemplu de stat dual fiind Austro-Ungaria. [14] Rakovski a dezvoltat bune relații cu principele român Alexandru Ioan Cuza, dar acesta din urmă a fost destituit de o coaliție de conservatori și liberali radicali cunoscută sub numele de „monstruoasa coaliție” în februarie 1866.